Două fetițe lovite cu mașina de un șofer beat la volan care a fugit de la locul accidentului, la Pătrăuți

La 09.09.2018, în jurul orei 15.40, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal neclasificat din comuna Pătrăuţi, un localnic de 28 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a efectuat un viraj la dreapta, moment în care, a surprins şi accidentat ușor două minore de 12 și 14 ani, ambele din localitate, după care, a părăsit locul accidentului.
Deşi iniţial au declarat faptul că, au suferit leziuni în urma accidentului, ulterior, în prezenţa părinţilor, cele două minore nu au mai dorit să se deplaseze la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, aspect susţinut şi de părinţii acestora, considerând că acest lucru nu se impune.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști la domiciliu şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Cu ocazia verificărilor, bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile ucrainene, ce a fost reţinut de polițiști, în vederea stabilirii cu exactitate a modului de dobândire şi a veridicității acestuia.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche