Un individ beat și fără permis a fugit de poliție cu luminile stinse în miezul nopții. A fost blocat în trafic, la Frătăuți. Avea 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat


La 22.09.2018, ora 23.20, în timp ce acționa pe DJ 178F, din comuna Frătăuții Vechi, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea în viteză cu luminile stinse, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar cu sprijinul altor echipaje de poliție, s-a reușit blocarea vehiculului.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 48 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche