Aproximativ 13.000 de pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, aproximativ 13.000 de pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 150.000 lei.

* Ieri, 04 octombrie 2018, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău – județul Maramureș a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat trei persoane care transportau, în spate, dinspre graniţa cu statul vecin spre localitatea de frontieră Teceu Mic, județul Maramureș, mai multe colete voluminoase.
Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit, întorcându-se pe teritoriul ucrainean.
În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.
La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.400 pachete cu țigări.
Țigările, în valoare de 40.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

* Azi dimineață, în jurul orei 03.00, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care se auzea dinspre frontiera cu Ucraina.
Lucrătorii noştri au monitorizat şi cercetat zona, identificând traseul aparatului de zbor. Astfel, în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Săpânța, județul Maramureș, au fost descoperite două colete ambalate în folie de culoare neagră, care conțineau țigări de proveniență ucraineană.
De asemenea, s-a luat măsura informării autorităților de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.
În urma inventarierii celor două colete a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 11.700 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum și a documentării întregii activități infracționale.

* Ieri, 4 octombrie 2018, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră au identificat pe comunicaţia Brodina-Falcău, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.
Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control a mașinii, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în mare viteză.
După aproximativ un kilometru, autoturismul în cauză a fost descoperit abandonat într-un şanţ de pe marginea carosabilului, iar în interior au fost observate mai multe colete cu țigări.
S-a luat măsura conducerii autoturismului la sediul instituției, unde în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.990 pachete de țigări, de provenienţă ucraineană.
Țigările în valoare de 58.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora.

* Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret, județul Suceava, pe timpul executării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat, au descoperit în zona de frontieră, mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă.
Baxurile au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 40.100 lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche