FOTO VIDEO Un polițist abia pensionat a murit într-un accident pe care tot el l-a provocat, la Fălticeni



Un polițist proaspăt pensionat a murit, joi seară, într-un accident rutier pe care tot el l-a provocat, pe strada Armatei din Fălticeni.

Accidentul s-a produs joi, în jurul orei 17.10, pe strada Armatei din Fălticeni. Vina îi aparține lui Vasile Lupeș, de 57 de ani, proaspăt pensionat din poliție. Fostul polițist circula pe prima bandă și la un moment dat a încercat să întoarcă peste linia dublă continuă. Mașina a fost izbită violent de un autoturism care circula regulamentar pe banda a doua. La volanul celei de-a doua mașini se afla un tânăr de 22 de ani din comuna Hârtop.

În urma accidentului, fostul polițist a rămas încarcerat și a fost extras de pompierii militari. Personalul medical a constatat decesul bărbatului.

Șoferul de 22 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. La spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Vasile Lupeș a fost subofițer în cadrul Biroului Criminalistic, apoi la Biroul Judiciar și, ulterior, la Ordine Publică în cadrul Poliției Municipiului Fălticeni. Bărbatul s-a pensionat în vara acestui an.











Mai nouă Mai veche