Lansarea cărții „Imperiu sacru - Mănăstiri și biserici din Nordul Moldovei”, la Biblioteca USV

Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) și Lectoratul de limba română al USV de la Cernăuți organizează lansarea cărţii „Imperiul Sacru. Mănăstiri şi biserici din nordul Moldovei”, ediţia a doua, revizuită, a scriitorului şi artistului plastic sucevean Constantin Severin. Cartea a apărut recent la editura Agnos din Sibiu, fondată de jurnalistul şi scriitorul bucovinean Romeo Petraşciuc, şi este prefaţată de cunoscutul scriitor şi preot Constantin Hrehor, iar editorul ei este prestigiosul teolog şi scriitor Constantin Necula, originar tot din Bucovina.

Evenimentul dedicat Centenarului Unirii va avea loc vineri, 12 octombrie 2018, începând cu ora 12, în Sala de Lectură a Bibliotecii USV, din corpul E. Volumul va fi prezentat de scriitorii Constantin Hrehor şi Gina Puică, iar moderatoarea acţiunii va fi prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, coordonatorul Bibliotecii USV.

Prima ediţie a cărţii a apărut în anul 2003 la editura Paralela 45 şi s-a bucurat de ecouri favorabile nu numai în România, ci şi peste ocean: a fost achiziţionaţă de bibliotecile unor universităţi americane renumite, Princeton şi Stanford. De altfel, prof. univ. dr. Henry Schilb, de la Princeton University, unul dintre marii bizantinologi ai lumii, i-a transmis autorului că a citit prima ediţie a cărţii „Imperiul Sacru. Mănăstiri şi biserici din nordul Moldovei”, ea fiind inclusă şi în faimosul Index of Christian Art, de la aceeaşi universitate.

Pe lângă studenți și cadre didactice, organizatorii așteaptă ca la această lansare să participe un public larg de iubitori de cultură și de dezbateri culturale.

Mai nouă Mai veche