Adoloscent care a înjunghiat un alt tânăr lângă restaurantul „La Radu”, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului minor Abel Samuel P., cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 02 noiembrie 2018, în jurul orei 19:00, inculpatul minor s-a întâlnit pe raza unei localități rurale din apropierea mun. Suceava cu doi prieteni consumând împreună cu aceștia o cantitate nedeterminată de băuturi alcoolice. Ulterior, cei trei au hotărât să se deplaseze în municipiul Suceava pentru a mânca la un restaurant. Înainte de a părăsi perimetrul comunei inculpatul s-a deplasat la domiciliu şi a luat un cuţit tip briceag.

Cele trei persoane au ajuns la localul de pe raza mun. Suceava la ora 22:00-22:30 cu aproximaţie, s-au aşezat la o masă şi au comandat o sticlă de votcă (cu capacitatea de 1 litru) din care au început ulterior să consume.

La ora 23:08 în acelaşi local au intrat persoana vătămată împreuna cu alți doi prieteni. Aceste trei persoane s-au aşezat la o masă situată în apropierea inculpatului şi prietenilor săi şi au comandat mâncare.

Unul din prietenii cu care inculpatul era la masă era rudă cu unul dintre prietenii persoanei vătămate aflate la altă masă. Între aceștia a avut loc o discuție în contradictoriu, dar atât prietenul persoanei vătămate cât și persoana vătămată i-au solicitat prietenului inculpatului să îi lase în pace.

La un moment dat, persoana vătămată şi prietenii săi au hotărât să părăsească localul – în momentul în care s-au ridicat de la masă şi s-au îndreptat către bar pentru a achita nota de plată, inculpatul și prietenul său s-au ridicat la rândul lor de pe scaune şi s-au deplasat spre ieşire, părăsind localul înaintea celor trei.

Cele trei persoane au părăsit restaurantul însă, în momentul când au ajuns în exterior, de ei s-a apropiat inculpatul împreună cu prietenul său. Aflat deja într-o stare avansată de ebrietate inculpatul s-a apropiat din spate de persoana vătămată şi, cu cuţitul tip briceag pe care îl avea asupra sa, i-a aplicat acesteia un număr de 3 lovituri în zona dorsală.

Simţind înţepăturile produse prin actele de violenţă ale inculpatului, persoana vătămată s-a îndepărtat în fugă de aceasta – la rândul său inculpatul a fugit după persoana vătămată, a ajuns după o scurtă distanţă în spatele său şi a încercat să-i aplice o nouă lovitură cu acelaşi cuţit. Persoana vătămată s-a întors cu faţa către acesta şi a observat gestul violent, a ridicat mâna pentru a se apăra, astfel că o nouă lovitură ce urma să-i fie aplicată într-o zonă superioară a corpului a fost recepţionată de victimă la mâna stângă.

Persoana vătămată şi-a continuat apoi fuga către staţia de autobuz din apropiere, loc unde se aflau mai multe persoane, a fost urmărită de către inculpat însă acesta nu a mai reuşit să-i aplice alte lovituri.

A rezultat din cercetări că un martor a fugit pe partea opusă a străzii şi din locul respectiv a apelat Dispeceratul 112, ulterior persoana vătămată fiind transportată la spital.

Conform concluziilor medicului legist care a examinat victima, aceasta a prezentat 3 plăgi tăiate-înţepate toracice nepenetrante şi o plagă tăiată la nivelul degetului V de la mâna stângă. Aceste plăgi s-au putut produce prin lovire cu un obiect tăietor-înţepător care ar putea fi un cuţit. Plaga tăiată de la nivelul mâinii stângi a fost apreciată a fi leziune de apărare. Leziunile au necesitat în vederea vindecării un număr total de 11-12 zile de îngrijiri medicale.

Fapta inculpatului care, la data de 02 noiembrie 2018, într-un loc public situat pe raza municipiului Suceava, cu intenţie a exercitat acte de violenţă cu un corp înţepător-tăietor în zone vitale asupra unei alte persoane cu intenţia de a-i suprima viaţa, producându-i leziuni vindecabile în 11-12 zile de îngrijiri medicale și a tulburat ordinea şi liniştea publică, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă la omor respectiv elementele constitutive ale infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche