VIDEO Alianța „Moldova se dezvoltă” înființată la Suceava de șapte primari din județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași



Șapte primari din județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași au înființat, luni, la Suceava, Asociația „Moldova se dezvoltă”. Demersul vine după ce primarii din Cluj, Oradea, Arad și Timișoara au semnat o inițiativă similară, denumită Alianța Vestului.

Documentul a fost semnat de primarii din Suceava - Ion Lungu (PNL), Câmpulung Moldovenesc - Mihăiță Negură (PNL), Vatra Dornei - Ilie Boancheș (PNL), Botoșani - Cătălin Flutur (PNL), Roman - Lucian Micu (PNL), Piatra Neamț - Dragoș Chitic (PNL) și Iași - Mihai Chirica (independent).

Cei șapte primari își propun să demareze proiecte pentru dezvoltarea zonei de Nord-Est a țării.

„Asocierea este cu scopul de a avea eficiență în promovarea proiectelor noi de infrastructură, de investiții publice sau private, a proiectelor in educație, sănătate, mediu, turism. Sursele de finanțare vor fi cele locale, guvernamentale sau europene, de la caz la caz. Prin promovarea acestor proiecte dorim sa diminuăm decalajul de dezvoltare care există între Moldova si celelalte regiuni”, a explicat primarul Ion Lungu.



Mai nouă Mai veche