FOTO Cum au sărbătorit Ziua Națională elevii Școlii de Jandarmi Fălticeni

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, au avut loc mai multe activități ocazionate de Centenarul „Marii Uniri”.

În cadrul activității dedicate Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia, a participat Corul „Glasul Bucovinei” al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, constituit din 100 de elevi și subofițeri, din care 36 echipați în ținute de epocă purtate de structurile de jandarmi în anul 1918, iar la defilarea prilejuită de Centenarul din Alba Iulia a participat un detașament constituit din 50 de elevi ai școlii. Totodată corul ,,Glasul Bucovinei" al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi ,,Petru Rareș'' Fălticeni a participat la slujba religioasă din Catedrala Episcopală a Cetății Alba Iulia, oficiată de Înalt Preafericitul Daniel. În aceeași zi corul a susținut 2 recitaluri de cântece patriotice în curtea cetății, unul imediat după slujbă iar cxelălalt după lăsarea nopții. La cele două recitaluri prestația corului a fost apreciată pe deplin de publicul prezent.

Cu ocazia acestei sărbători în municipiul Cluj Napoca a defilat un pluton din cadrul Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș" Fălticeni, echipat in ținute de epocă replici ale celor purtate de Regimentul 16 Dorobanți din Falticeni, la data de 25 Decembrie 1918 când această unitate glorioasă a eliberat inima Transilvaniei.

În municipiul Fălticeni au fost dezvelite busturile eroilor: Căpitan Gavril Danielescu (decorat cu Ordinul Militar de Război “Mihai Viteazul” și Legiunea de Onoare în grad de cavaler, în Primul Război Mondial) și Căpitan – comandor Constantin Costăchescu (Comandant al submarinului NMS Delfinul, participant la acțiunile de luptă desfășurate în Marea Neagră în timpul celui de-al Doilea Război Mondial).

De asemenea, mai multe subunități comandate de ofițeri din cadrul școlii au participat la ceremoniale militare şi religioase pentru depunerea de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor din localităţile Suceava, Rădăuți, Gura Humorului, Dolhasca, și Baia.

La ceremonialul prilejuit de municipiul Fălticeni privind dezvelirea busturilor eroilor, au participat 3 ofițeri din cadrul școlii împreună cu o subunitate de elevi.









Mai nouă Mai veche