Patru sute de pachete de țigări găsite ascunse în locul roții de rezervă dintr-un Peugeot, în Vama Siret

În data de 13 decembrie 2018, în jurul orei 22.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, Valentin T., în vârstă de 32 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, conducând un autoturism marca Peugeot.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locul roții de rezervă, cantitatea de 400 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional de către organele vamale cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus a8 descoperit 9i confiscat la „frontiera verde” peste 10.000 pachete cu țigări, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.
Mai nouă Mai veche