Peste cinci mii de elevi vor învăța să acorde primul ajutor împreună cu Crucea Roșie și Fundația Egger

Fundația EGGER și Crucea Roșie Suceava continuă proiectul inițiat în 2016 Primul ajutor salvează vieți, structurat în trei etape, prin care își propun să învețe peste 9.000 de elevi să acorde primul ajutor. Faza a III-a proiectului se desfășoară în perioada noiembrie 2018 – decembrie 2019 și are ca obiectiv instruirea a peste 5.000 de elevi și cadre didactice din 92 de unități de învățământ din județul Suceava. Costul total al celei de-a treia etape este de peste 30.000 euro.

Proiectul Primul ajutor salvează vieți a început în 2016 și a fost dezvoltat cu sprijinul Crucea Roșie Română, filiala Suceava, devenind unul dintre proiectele principale ale organizației, după cum declară Corneliu Dediu, Director Crucea Roșie Română Suceava, și membru al Consiliului Consultativ Fundația EGGER: Primele două faze desfășurate au fost un real succes atât în rândul cadrelor didactice instruite, cât și în rândul elevilor. Așa cum ne-am propus inițial, numărul elevilor care vor participa la acest curs va fi de peste 9.000, iar cadrele didactice instruite vor fi mai mult de 400. Aproximativ 3.700 elevi și 138 de cadre didactice din peste 50 de unități de învățământ din județului Suceava au luat parte la acest proiect până în prezent. De aceea, suntem bucuroși că avem posibilitatea să extindem proiectul și să învățăm și alți copii să acorde primul ajutor premedical.

Faza a treia a proiectului Primul ajutor salvează vieți va include sesiuni de pregătire teoretică și practică despre abordarea situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor. Astfel, elevii și profesorii din unitățile de învățământ participante vor parcurge următoarele sesiuni:
  • Principii de bază în acordarea primului ajutor: asigurarea zonei, evaluarea unei victime, apelarea serviciilor de urgenţă;
  • Primul ajutor în caz de leşin şi poziţia lateral-stabilă;
  • Resuscitare prin masaj-cardiac şi respiraţie artificială;
  • Primul ajutor în cazul arsurilor, hemoragiilor şi fracturilor;
  • Tehnici de bandajare a plăgilor
  • Epilepsia, crizele convulsive şi răni provocate de muşcături/ înţepături;
În secţiunea practică a sesiunilor de instruire se vor utiliza manechine, mulaje şi produse de unică folosinţă (bandaje, substanţe dezinfectante, comprese, mănuşi), iar la final sesiunilor de training, fiecare unitate de învățământ va primi câte o geantă de prim-ajutor și 10 manuale de instructaj în tehnici de prim-ajutor.

Ioan Banciu, Președintele Fundației EGGER, consideră că Pregătirea pentru acordarea primului ajutor este de un real folos oricărei persoane, cu atât mai mult copiilor. Primul ajutor premedical acordat la momentul potrivit poate fi vital, iar prin acest proiect învățăm copii și tineri să își ajute aproapele și chiar să le salveze viața. Suntem bucuroși pentru că inițiativa a fost foarte bine primită în școli până acum și considerăm importantă continuare proiectului în cele 92 de școli selectate din județul Suceava.

Prin sprijinirea acestui program, Fundația EGGER își continuă demersurile de susținere a inițiativelor locale și dezvoltare a programelor educaționale dedicate comunităților locale din județul Suceava.


Fundația EGGER

Fundația EGGER România este o organizație non-guvernamentală, non-profit, apolitică și autonomă înființată de către firma EGGER Romania cu scopul de a oferi beneficii adiționale pentru comunitățile din regiunea fabricii EGGER din Rădăuți, identificând necesitățile reale ale comunităților locale.

Echipa Fundației EGGER este alcătuită dintr-un Consiliu Director, un Consiliu Consultativ (membri onorifici, poziții neremunerate și fără beneficii materiale), un Secretar și Voluntari. Membrii Consiliului Consultativ: Prof. Univ. Dr. Ing. Adrian Graur, Luca Ciubotaru, Corneliu Dediu și Corneliu Cîrdeiu.









Mai nouă Mai veche