Să plantăm un pom la mănăstirea Hagigadar…



In cinstea Centenarului Unirii televiziunea din Chișinău si Uniunea Armenilor sucursala Suceava, au colaborat la realizarea unei scurte prezentari a comunitatii din Suceava (expozitie de fotografii, biserici, oameni, cimitire, străzi, clădiri).

Intr-o stare de bucurie si buna dispozitie combinînd lucrul cu gluma si-au exprimat dorinta, in cinstea acestui eveniment deosebit, de a lăsa un semn prin plantarea unor pomi la renumita mănăstire HAGIGADAR.

Dl. Foit a achizitionat pomii si împreuna cu echipa de la televiziune au purces la mănăstire pentru indeplinirea aceste misiuni de suflet.

Acolo am intimpinat o situatie neasteptata, paznicul era la o inmormintare, si magazia cu unele inchisa. Salvator a fost un membru al echipei de la Chișinău care a scos din masina în rîsetele colegilor un hîrlet metalic foarte bun.

Problema fiind rezolvata, fiecare membru al echipei televiziunii a fost de acord sa planteze cîte un pom sub exigenta supraveghere a presedintelui sucursalei.

Fiecare pom a primit numele celui care la plantat, cu rugamintea de a reveni in fiecare an pentru a urmări evolutia. Ziua s-a incheiat la o agapă prieteneasca udată cu coniac Ararat purtîndu-se discutii despre tot ce s-a vazut în comunitatea armenească din Suceava.

Foit Ioan, președinte sucursala UAR-Suceava
Mai nouă Mai veche