Șofer prins beat la volan după ce un pieton a reclamat în mod fals că ar fi fost lovit cu mașina, pe strada Simion Florea Marian din Siret

La 23.12.2018, ora 02.11, Poliția orașului Siret a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de un localnic despre faptul că, în timp ce se deplasa în calitate de pieton pe raza localității, a fost accidentat de un autoturism, al cărui conducător auto este băut.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, în timp ce conducea autoturismul pe str. Simion Florea Marian, din orașul Siret, un localnic de 29 de ani, a trecut pe lângă apelant cu care avuse anterior o altercației, dar fără să-l acroșeze, însă acesta a sesizat „S.N.U.A.U. 112”.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche