VIDEO A fost redeschis podul rutier din Milișăuți, județul Suceava

Podul din localitatea Milișăuți, județul Suceava, situat pe DN 2H, la km 4+760, a fost redat circulației luni, 17 decembrie 2018, în urma lucrărilor efectuate de SC Geiger Transilvania, sub coordonarea DRDP Iași.

Podul a fost redeschis la ora 10.00, în prezența reprezentanților autorităților locale și județene.



Reamintim că, din motive de siguranță, podul a fost închis circulației în prima zi a lunii iulie a acestui an, pe fondul ploilor abundente, care au condus la deplasarea uneia dintre pile. Ulterior, în urma expertizelor tehnice, s-a optat pentru soluția detonării pilei afectate și a ultimelor două deschideri ale podului.
DRDP Iași a demarat în regim de urgență procedurile de achiziții pentru proiectare și execuție, astfel că în luna august constructorul a putut începe organizarea de șantier și execuția propriu-zisă a lucrărilor. Profitând de vremea favorabilă, SC Geiger Transilvania s-a achitat cu brio de sarcini, astfel că, după turnarea noii pile s-a trecut la montarea de tabliere noi pe deschiderile reconstruite pe grinzi din beton precomprimat, comandate în afara țării. Lucrările au culminat cu refacerea căii de rulare, turnarea straturilor asfaltice și amenajarea trotuarelor și a parapetului pietonal, pentru ca redarea în circulație să fie operabilă începând cu 17 decembrie.

Podul de la Milișăuți a fost construit în anul 1962, are o lungime totală de 200 m, șapte deschideri a câte 27,60 m fiecare, o lățime a părții carosabile de 6,30 m, două trotuare pietonale de 1,10 m lățime fiecare și o lățime între parapete de 8,50 m. Obiectivul este unul de importanță majoră pentru județul Suceava, fiind o punte de legătură între Suceava, Rădăuți, Putna și Câmpulung Moldovenesc.
Mai nouă Mai veche