Bărbat fără permis prins beat la volanul unei mașini cu număr fals, pe bulevardul 1 Mai din Suceava. Avea 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat


La 09.01.2019, ora 20.20, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe B-dul 1 Mai din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Ipoteşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au mai stabilit faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism nu aparține acestuia.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat” și „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche