Doi indivizi au tăiat ilegal 13 arbori din pădurea Cantonului Silvic Găvana. Polițiștii le-au făcut dosar penale și au confiscat 2,14 metri cubi de lemn, o drujbă și un topor


La 17.01.2019, ora 07.20, Secţia 8 Poliţie Rurală Adâncata a fost sesizată despre faptul că, persoane necunoscute sustrag arbori din pădurea aparținând Cantonului Silvic Găvana din comuna Mitocu Dragomirnei.
Polițiștii deplasați la fața locului, au identificat un bărbat de 31 de ani și un minor de 16 ani, ambii din comuna Mitocu Dragomirnei, care transportau în 2 atelaje hipo, cantitatea de 2,14 m.c. material lemnos din specia fag, în valoare de 385 lei.
În urma cercetărilor, polițiștii au constatat faptul că, cei doi au tăiat ilegal 13 arbori din specia fag cu un volum de 6,385 m.c. și o valoare de 3.746 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunile de „tăiere ilegală” și „furt de arbori”, cantitatea de 2,14 m.c. material lemnos fiind confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Pătrăuți, iar uneltele folosite la comiterea faptelor (o drujbă și un topor) au fost ridicate în vederea confiscării.
Mai nouă Mai veche