Mașină confiscată după ce au fost găsite țigări ascunse în bara spate, rezervor, bancheta spate, schimbător viteze și podeaua autoturismului

Luni, 14 ianuarie 2018, în jurul orei 23.50, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Valentyn T., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Bulgaria.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în mai multe spații special amenajate în bară spate, rezervor, banchetă spate, schimbător viteze și în podeaua autoturismului, cantitatea totală de 3.000 pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 4.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani, iar autoturismul marca Opel în valoare de 7.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

Mai nouă Mai veche