4,64 de metri cubi de lemn rotund și lemn de foc transportat fără acte de proveniență, confiscat de polițiști la Gura Putnei

La 31.01.2019, în jurul orei 12.00, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC Gura Putnei din comuna Putna, autoutilitara condusă de un localnic de 22 de ani, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal 3,45 m.c. lemn rotund pentru gater și 1,19 m.c. lemn de foc de esență rășinoase.
Cu ocazia audierilor, conducătorul auto a declarat faptul că, împreună cu alte persoane din localitate a cumpărat materialul lemnos de la o persoană necunoscută din comuna Moldovița, lemnul fiind încărcat în autoutilitară din fondul forestier situat la limita dintre comunele Putna și Moldovița.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că, materialul lemnos a fost sustras de pe raza Ocolului Silvic Putna, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt de arbori din fondul forestier național”.
În cauză s-a dispus confiscarea cantității de 4,64 m.c. material lemnos, în valoare de 1.276 lei și indisponibilizarea autoutilitarei în valoare de circa 4.700 lei, ce au lăsate în custodia Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche