Indivizii care i-au bătut cu parii pe polițiștii din Păltinoasa au fost trimiși în judecată



Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Ionel Carabin și Irimie George Carabin, pentru săvârşirea de fiecare dintre aceştia a două infracţiuni de ultraj prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen. şi o infracţiune de ultraj prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 rap. la art. 206 C.pen., constând în aceea că:
  • la data de 29.08.2018, în jurul orei 16,45, în timp ce persoana vătămată Vasile Grumăzescu (foto) se afla în timpul liber, au pătruns în curtea locuinţei de serviciu, context în care ambii inculpaţi i-au adresat ameninţări cu moartea şi acte de violenţă în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu de natură să îi producă acesteia o stare de temere,
  • la data de 30.12.2018, în jurul orelor 21.43, au agresat fizic agenţii de poliţie Vasile Grumăzescu și Diana Alexandra Orhian aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ambii lovindu-le pe fiecare din persoanele vătămate cu un par în zona capului, precum şi cu pumnii şi cu picioarele, cauzându-le leziuni pentru care au necesitat pentru vindecare un număr de 16-18 zile, respectiv 6-8 zile de îngrijiri medicale .

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Gura Humorului.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



Mai nouă Mai veche