Prohibiție permanentă pe pâraiele Neagra și Negrișoara din zona de munte a județului Suceava



Ministerul Mediului a instituit prohibiție permanentă pe pâraiele Neagra și Negrișoara din zona de munte a județului Suceava, declarate zone de refacere biologică.

Pescuitul în scop comercial, recreativ, sportiv și familial a fost interzis complet, tot timpul anului, pe două pâraie din județul Suceava, în baza unui ordin emis de Ministerul Mediului. Potrivit Ordinului nr. 54/76/2019 privind stabilirea perioadelor și a zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2019, cele două pârâuri au fost declarate zone de refacere biologică pentru resursele acvatice vii.

Actul normativ stabilește prohibiție permanentă pentru pescuitul oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice. Măsurile sunt valabile pentru pârâul Neagra din județul Suceava, între Gura Negrișoarei și Gura Cristișorului, pe o lungime de șase kilometri, și pe pârâul Negrișoara din județul Suceava, între Gura Negrișoarei și Dârmoxa, pe o lungime de nouă kilometri.

Nerespectarea prohibiției se sancționează conform legii privind pescuitul și acvacultura.
Mai nouă Mai veche