Știri pe scurt din județul Suceava - 22 ianuarie 2019


Telefon și PlayStation furate dintr-o locuință

Un tânăr din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava care a lăsat un geam deschis cât timp se afla la serviciu a sesizat poliția după ce a găsit ușa deschisă când s-a întors acasă.
Din locuință au dispărut un telefon mobil Samsung Galaxy J5 și un Play station PS3 defect. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 400 lei
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”.

Bătaie într-un bar din Nisipitu

Joi la amiază autoritățile au fost sesizate că o bătaie a izbucnit într-un bar din satul Nisipitu, comuna Ulma. În jurul orei 11.40, după ce au consumat cantități mari de alcool, Cornel O., de 23 de ani, l-a lovit cu palma în zona feței pe Adrian T., de 54 de ani.
Victima a precizat faptul că nu are leziuni, nu doreşte îi fie acordate îngrijiri medicale de specialitate și nu formulează plângere penală. În cauză se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de „lovire sau alte violenţe”.

Un individ a reclamat că a fost bătut, dar nu-și mai amintește nimic

Ovidiu C., de 45 de ani, din Suceava, a sesizat autoritățile, joi la amiază, că ar fi fost victima unei agresiuni.
Din cauza că era în stare de ebrietate, bărbatul nu a putut oferi date exacte cu privire la locul unde a fost agresat, existând contradicții între afirmațiile sale. În cauză se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de „lovire sau alte violenţe”.

Scandal între vecini la Rădășeni

Scandal între vecini, joi, la Rădășeni. În jurul orei 16.30, Ana G., Vasile G. și fiul lor Cătălin Constantin G. au ajuns cu mașina acasă, moment în care vecinul lor Costică F., aflat sub influența băuturilor alcoolice, a început să facă scandal. La rândul lui, Costică F. susține că în curtea sa au pătruns cei doi vecini care l-au lovit și l-au împins. S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe” și „violare de domiciliu”.

Tânăr din Berchișești cercetat penal pentru că și-a lovit soția

Joi la amiază, o tânără de 22 de ani, din Berchișești, a sesizat autoritățile după ce în urma unor discuții contradictorii a fost lovită cu palma peste față de soțul ei de 23 de ani. Polițiștii au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.

Bătăușii din clubul La Lăutari Fălticeni, cercetați sub control judiciar

Polițiștii au pus în mișcare acțiunea penală față de inculpații Marian C. și Răzvan Iulian R., cei doi indivizi acuzați că au pornit o bătaie în clubul La Lăutari din Fălticeni, cercetați pentru comiterea infracțiunii de „tulburarea ordinii și liniștii publice”. La data de 21.02.2019 inculpații au fost prezentați în fața procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propunerea luării măsurii controlului judiciar. Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a admis propunerea organelor de cercetare penală, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 21.02.2019 până la data de 21.04.2019 inclusiv.

Un elev din Dorna Candrenilor s-a lovit la cap după ce a căzut pe gheață, în pauza dintre ore

Un elev de nouă ani din Dorna Candrenilor a alunecat pe gheață și s-a lovit în timpul pauzei dintre ore. Copilul a fost transportat la Spitalul mun. Vatra Dornei de către învățătoare cu autoturismul personal, diagnosticul victimei fiind „plagă sprâncenată stânga, declarativ cădere pe gheață”.
În cauză se va continua cercetările întocmindu-se dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

O elevă din Vatra Dornei s-a lovit la picior în timpul orei de sport

Joi dimineață, o elevă de 13 ani de la Școala Generală nr. 1 din mun. Vatra Dornei în timp ce desfășura activități specifice în cadrul orei de educație fizică și sport la sala de sport, sub supravegherea profesorului de sport, s-a împiedicat, lovindu-se în zona gleznei de la piciorul stâng.
Eleva a ajuns la Compartimentul Primiri Urgențe, iar în urma examinării i s-a stabilit următorul diagnostic „traumatism gleznă și antepicior stâng, cădere accidentală la ora de sport, nu rămâne internată”.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Un individ care a furat trei mii de lei de la tatăl lui, eliberat din arest după ce părintele și-a retras plângerea

Iacob Vasile S., din Păltinoasa, a fost reținut 24 de ore în arestul IPJ Suceava după ce tatăul lui Dumitru Constantin S. a sesizat autoritățile că i-ar fi furat trei mii de lei. Suspectul a fost eliberat joi, după expirarea perioadei de reținere de 24 de ore, întrucât partea vătămată și-a retras plângerea prealabilă împotriva sa.

Incendiu la o gospodărie din Fălticeni

Un incendiu a izbucnit la 21 februarie în anexa unei gospodării de pe strada Ioan Șoldănescu din municipiul Fălticeni. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Fălticeni care au stins incendiul, stabilind că sursa probabilă de aprindere este un scurt circuit la un cablu electric ce se afla în podul magaziei. Au ars aproximativ 100 m.p. acoperiș, valoare prejudiciului fiind de aproximativ de 7000 lei. În urma producerii incendiului nu au fost victime omeneşti.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche