VIDEO Salturi spectaculoase de câțiva metri ale ciutelor filmate într-o pădure din Marginea

Imagini spectaculoase cu salturile unor ciute peste un drum dintr-o pădure au fost filmate în zona Ocolului Silvic Marginea. Imaginile inedite, în care ciutele efectuează salturi mari de câțiva metri peste drum, au fost surprinse de George Celsie și Ana Maria Roibu.

Fauna din pădurile statului este permanent monitorizată de specialiștii Romsilva. Pădurile administrate de Direcția Silvică Suceava asigură habitatul pentru o faună bogată.

Ciuta este un animal erbivor, din familia Cervidae, habitatul fiind în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. Ciutele au o greutate de până la 130 de kilograme și trăiesc în libertate până la 20 de ani.



Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează prin Direcția Silvică Suceava peste 270 de mii de hectare păduri de stat, prin cele 24 de ocoale silvice.
Mai nouă Mai veche