Bușteni pentru gater transportați cu documente pentru lemn de foc, confiscați de polițiști


La 02.03.2019, ora 20.05, o patrulă mixtă din cadrul Poliției orașului Siret și a Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DJ 291A din comuna Grămești, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 51 de ani din comuna Brodina care transporta material lemnos.
Întrucât piesele de lemn din autoutilitară erau diferite de cele din avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, iar întregul material lemnos nu corespundea din punct de vedere calitativ, în sensul că, pe documente era trecut lemn rotund de foc, iar în realitate se transportau bușteni pentru gater (lemn de lucru), polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 42,62 m.c. bușteni pentru gater, cu 6 m.c. mai mult decât cantitatea înscrisă pe cele două avize de însoțire.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat, respectiv 42,62 m.c. în valoare de 14.992 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.
Mai nouă Mai veche