Studenți de la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, la ITB 2019

În concordanță cu politica sa de internaționalizare, Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică din cadrul USV susține participarea studenților la diferite manifestări internaționale; astfel, în perioada 5 – 8 martie 2019, un grup de 11 studenți de la programul de masterat cu predare în limba engleza Planning of New Tourism Products and Destination Management, împreună cu 3 cadre didactice, au efectuat o vizită de studiu la Târgul Internațional de Turism de la Berlin, manifestare de prestigiu, organizată în fiecare an în prima săptămână din luna martie. Grupul de studenți a fost însoțit de prof. univ. dr. Carmen Năstase, decanul facultății, conf. univ. dr. Angela Albu, director de departament și responsabilul acestui program de studii, și conf. univ. dr. Carmen Chașovschi, director al Serviciului de Afaceri Europene (toate aceste cadre didactice susținând și ore la programul de studiu amintit).

„Încercăm să organizăm anual această vizită la Târgul Internațional de la Berlin, cu sprijinul financiar al universității, care a suportat cheltuielile de transport, pentru a conecta informațiile pe care studenții le primesc în cadrul activităților didactice cu realitatea din turismul contemporan. Cu această ocazie, ei pot observa trend-urile de dezvoltare și oportunitățile oferite de acest domeniu pentru afaceri sau pentru practicarea unei profesii”, a declarat conf. univ. dr. Angela Albu



In cursul vizitei, studenții au avut de urmărit elemente concrete legate de promovarea turismului în diferite țări ale lumii și, pe baza informațiilor culese, vor elabora un raport de cercetare. Pentru studenții participanți a fost o experiență inedită și extrem de interesantă, toții fiind prezenți pentru prima dată la o manifestare de acest gen. Vizita le-a oferit o nouă dimensiune a turismului internațional și le-a dat posibilitatea de a compara strategiile de promovare ale diferitelor state / regiuni / forme de turism. De asemenea, ei au avut posibilitatea să participe la conferințe sau workshop-uri organizate în spațiile specializate pentru acest gen de manifestări, din cadrul târgului.

În perioada vizitei, studenții și profesorii români au fost invitați de partenerul tradițional al facultății, Fachhochschule des Mittelstands (FHM) GmbH, University of Applied Sciences, la o întâlnire la sediul lor din Berlin, unde s-au discutat posibilitățile de dezvoltare a parteneriatului existent în cadrul unor proiecte viitoare.

O altă participare internațională a studenților de la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică este cea din Ungaria, din perioada 8-12 aprilie 2019. Partenerul facultății, Edutus College, va organiza Săptămâna Internațională, deschisă atât pentru studenți, cât și pentru profesori. Din partea facultății vor participa 5 studenți și 2 cadre didactice, care se vor implica în diferite cursuri, proiecte de grup, activități culturale. Este al treilea an consecutiv în care suntem invitați să participăm și acest lucru confirmă aprecierea acordată facultății de către partenerul din Ungaria.
Mai nouă Mai veche