FOTO Audi A8 plin cu țigări de contrabandă abandonat pe un drum forestier din Costileva de Sus

Polițiștii de frontieră au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, cantitatea de 15.335 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 179.400 lei.



Miercuri, 15 mai 2019, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, lucrătorii noștri au depistat pe raza localității Costileva de Sus, comuna Ulma, județul Suceava, într-o zonă împădurită, un autoturism marca Audi A8 abandonat, care nu își justifica prezența în zonă.

Din primele verificări, în autoturism au fost observate mai multe colete care conțineau țigări, fapt pentru care a fost transportat la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Drept urmare, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 12.335 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 144.300 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.



De asemenea, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Sarasău, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat către interior.

Lucrătorii noștri au intervenit pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul, au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul statului vecin.



Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, iar la fața locului au fost descoperite 12 colete care conțineau cantitatea de 3.000 pachete cu țigări, în valoare de 35.100 de lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Poliția de Frontieră
Mai nouă Mai veche