Urmărire în trafic după un contrabandist de țigări. Mașina, abandonată în albia râului Sucevița. Polițiștii au tras cinci focuri de armă

Marți, 14 mai 2019, în jurul orei 18.15, un echipaj de poliție a observat în trafic un autoturism marca VW Sharan, de culoare gri, înmatriculat în Bulgaria, care se deplasa pe drumul DN2E din comuna Marginea.

Întrucât autoturismul în cauză prezenta suspiciuni cu privire la transportul de mărfuri ilegale, s-a procedat la efectuarea de semnale luminoase și acustice pentru oprirea acestuia, fără rezultat. După aproximativ 500 de metri parcurși, ajuns în albia pârâului Sucevița, conducătorul auto a sărit din autoturism, abandonându-l și fugind spre strada Industrială, trecând prin apă.

S-a procedat la somarea prin portavoce, conducătorul auto continuând să fugă, nesupunându-se somațiilor, astfel pornindu-se în urmărirea pedestră a acestuia.

În aceste împrejurări, un agent de poliție a executat un număr de 5 focuri de armă în plan vertical, fără ca persoana urmărită să se supună.



Ajungându-se într-o zonă cu imobile, persoana urmărită a fost pierdută din raza vizuală, fiind luată legătura imediat cu alte echipaje de poliție, care s-au deplasat cu rapiditate în locul indicat, efectuând o scotocire a zonei.

Astfel, în jurul orelor 20.00, conducătorul auto a fost identificat, fiind ascuns într-o gheretă a unei societăți comerciale, la aproximativ un kilometru de locul în care a abandonat autoturismul.

Este vorba despre Petru Ștefan Bobu, de 34 de ani, din Vicovu de Sus.

Polițiștii au controlat autoturismul, ocazie cu care s-a constatat că în interiorul acestuia se aflau mai multe cartușe de țigări, marca Marvel, fără timbru.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde s-a procedat la inventarierea pachetelor de țigări identificate în interiorul autoturismului, în zona banchetei din spate, care fuseseră demontată anterior, și în zona portbagajului, ocazie cu care s-a constatat că în autoturism se afla cantitatea de 31.798 pachete de țigări marca Marvel, fără timbru, în valoare aproximativă de 350.000 lei, care a fost confiscată.

Autoturismul în valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți până la finalizarea cercetărilor.

Prin ordonanțele din 15.05.2019, s-a dispus și confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Bobu Petru-Ștefan, pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă” și s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în Arestul IPJ Suceava.

La expirarea măsurii, suspectul urmează a fi prezentat la Judecătoria Rădăuți, pentru luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.
Mai nouă Mai veche