FOTO Țigări ascunse în cutii de prăjituri şi în bancheta unor autoturisme, descoperite în Vama Siret

Polițiștii de frontieră au descoperit în Vama Siret țigări de proveniență ucraineană care erau ascunse în cutii de prăjituri şi în două autoturisme în bancheta din spate.



Joi, 13 iunie 2019, în jurul orei 19.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere al Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, o persoană de sex feminin, I. F.,cu dublă cetăţenie româno-ucraineană în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Ucraina.
Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bancheta spate a autoturismului şi în cutii de prăjituri, cantitatea de 253 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.



Miercuri, 12 iunie 2019, în jurul orei 19.30, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară cetățeanul român G. A., în vârstă de 34 de ani, la bordul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.
Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bancheta spate a autoturismului, cantitatea de 398 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

În ambele cazuri, ţigările în valoare totală de 979 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare.





Mai nouă Mai veche