Țigări găsite ascunse printre bagaje într-un Mercedes-Benz Sprinter oprit pentru control în trafic pe drumul dinspre Vama Siret


Sâmbătă, 8 iunie, la ora 19:00, polițiștii Secției 13 de Poliție Rurală Bălcăuți desfășurând activități în cadrul Planului de Acțiune comun cu reprezentanți ANAF în zona Vămii Siret, au oprit pentru control autoutilitara marca Mercedes – Benz Sprinter, ce se deplasa dinspre Punctul Vamal Siret spre mun. Suceava.

Cu ocazia controlului s-a stabilit că autoutilitara era condusă de Radu R., de 60 ani, din C-lung Moldovenesc, iar ca pasager se afla soția acestuia.

În urma controlului efectuat în autoutilitară în mai multe articole vestimentare și locașuri au fost găsite 2500 țigări, mărci diferite de comercializare, de proveniență ucraineană, în valoare de 1625 lei.

Conducătorul auto a declarat că țigările nu îi aparțin, iar soția sa a declarat că țigările le-a cumpărat din Republica Ucraina și le-a ascuns ea efectiv în autoutilitară.

Cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor, iar autoutilitara a fost lăsată în custodie soției șoferului, proprietara autovehiculului.

În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către Secția 13 de Poliție Rurală Bălcăuți sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.
Mai nouă Mai veche