Un bărbat cu alcoolemie de 1,30 mg/l în aerul expirat a provocat un accident la Iacobeni, în intersecția DN17 cu DN18


Sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției nr. 15 Poliție Rurală Vatra Dornei au fost sesizați prin SNAU 112 de către C.R., de 54 ani, din Rădăuți, despre faptul că a fost implicat într-un accident rutier cu pagube materiale, produs la intersecția dintre D.N. 18 și D.N. 17, pe raza comunei Iacobeni, județul Suceava.

Cu ocazia deplasării la locul evenimentului sesizat, au fost identificați cei doi conducători auto, stabilindu-se că la 08.06.2019, în jurul orelor 12.20, Stelian V, de 51 ani, din C-lung Moldovenesc, în timp ce conducea pe D.N. 18, pe raza comunei Iacobeni auto marca Skoda Fabia, a tamponat lateral stânga autoturismul marca Ford Focus condus în aceeași direcție de C.R., care a oprit în intersecție pentru a se asigura. În urma coliziunii, a rezultat doar avarierea ușoară a celor două autovehicule.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, în cazul lui C.R. rezultatul fiind negativ, iar pentru Stelian V. a indicat o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vacariu Stelian a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, iar cercetările urmează a fi continuate de către Postul de Poliție Iacobeni.
Mai nouă Mai veche