Fără titlu

Polițiștii de frontieră au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, în urma misiunilor desfăşurate la frontiera cu Ucraina, 12.970 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 152.000 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Sâmbătă, 27 iulie 2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat, către interiorul țării.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, acestea au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite.

Pentru reținerea persoanelor, care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, lucrătorii noștri au efectuat trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

La scurt timp, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de verificare a zonei.

La fața locului au fost descoperite 18 colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 105.000 lei.



Lucrători din cadrul aceluiași sector, pe timpul unei misiuni de supraveghere și control al frontierei de stat, au descoperit în apropierea frontierei, pe raza localității Costileva, jud. Suceava, mai multe colete abandonate care conțineau țigări.

Baxurile au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu țigări, provenite din Ucraina, în valoare de 47.000 lei. În continuare se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

Poliția de Frontieră
Mai nouă Mai veche