Acțiuni desfășurate de polițiști pentru creșterea gradului de siguranță rutieră



În perioada 16 august -18 august 2019, Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni specifice pe raza județului pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. Au fost testați cu aparatul etilotest 214 conducători auto, fiind constatate 7 infracţiuni și aplicate 167 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 81.315 lei. S-au reținut 34 de permise de conducere din care 8 pentru alcool și 26 pentru alte cauze. Polițiștii au mai retras 14 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
Un bărbat de 53 de ani din județul Brașov a fost depistat de polițiști la 17.08.2019, ora 19.57, în timp ce conducea autoturismul pe strada Voroneţ din orașul Gura Humorului, având o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

În perioada 12.08.-18.08.2019, conform Planului de acțiune al Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune punctuală pe raza județului pe linia combaterii excesului de viteză – una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, în cadrul căreia au fost controlate 1.276 autovehicule, fiind aplicate 642 de sancţiuni contravenționale, din care 464 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Polițiștii au mai reținut 55 de permise de conducere.
Mai nouă Mai veche