Urmărire pe drumurile din Câmpulung după un puștan care și-a făcut un obicei să tot fugă de poliție


Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc au continuat verificările privind neoprirea la semnal din data de 4 august 2019 a autoturismului AUDI A6 allroad.

Miercuri, 7 august 2019, în jurul orei 12.30, polițiștii din cadrul Secției 11 Pojorâta au reperat autoturismul în cauză pe raza comunei Pojorâta, în timp ce se deplasa spre Câmpulung Moldovenesc. Patrula de ordine publică de pe raza municipiului a încercat oprirea acestuia în trafic, pe strada Calea Bucovinei și întrucât conducătorul acestuia nu s-a conformat, s-a trecut la urmărirea autoturismului spre comuna Sadova. În această acțiune a fost dirijată și patrula de pe raza Secției 11 Pojorâta care s-a deplasat în întâmpinarea autoturismului urmărit.

La scurt timp s-a reușit blocarea autovehiculului urmărit, pe raza municipiului, Fabrica de Mobilă, conducătorul auto fiind identificat în persoana lui Dumitru Valeriu P., de 19 ani, din com. Grănicești, care a fost condus la sediu în vederea continuării cercetărilor.

În urma interogării bazelor de date ale Poliţiei Române s-a stabilit că tânărul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar prin ordonanţa din data de 07.08.2019 s-a dispus faţă de acesta măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore începând cu data de 07.08.2019, ora 18.20, suspectul fiind introdus în CRAP al Suceava.

S-a luat legătura cu procurorul de caz care a apreciat că nu se impune luarea vreunei măsuri preventive în continuare, astfel, suspectul urmează a fi pus în libertate la expirarea ordonanţei de reţinere.
Mai nouă Mai veche