Mama care și-ar fi omorât trei copii, pusă sub acuzare după ce expertiza a stabilit că avea discernământ



Ana Pardău (foto), femeia de 37 de ani din Suceava bănuită că și-a omorât trei copii, este urmărită penal. În august, femeia în gospodăria căreia a fost găsit un bebeluş mort, într-o pungă, iar apoi resturile a încă doi bebeluşi, le-a spus anchetatorilor că mai are trei copii și pe cei din urmă nu i-a mai vrut.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, un procuror a dispus, tot miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de femeie, pentru violenţă în familie, raportată la infracţiunea de omor calificat.

Anterior, femeia a avut calitatea de suspectă pentru săvârşirea unei infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă (faptă comisă la data de 09 august 2019), după care urmărirea penală a fost extinsă, aceeaşi persoană dobândind calitatea de suspectă pentru alte două infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă (fapte comise în luna iunie 2016, respectiv februarie 2018).

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că în 9 august 2019, în timp ce era acasă, femeia de 37 de ani a dat naştere, singură, neasistată de cadre medicale, unui băiețel, căruia ulterior i-a suprimat viaţa şi pe care l-a ascuns.

Anterior, suspecta şi-a ascuns sarcina faţă de toate persoanele care o cunoşteau.

„În cauză a fost efectuată o expertiză medico-legală psihiatrică, iar comisia de expertiză a concluzionat că fapta a fost comisă cu discernământ critic prezent. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se arată în comunicat.

Femeia de 37 de ani este acuzată de pruncucidere după ce anchetatorii au stabilit că aceasta născuse acasă un băieţel, neasistată medical, bebeluş pe care apoi l-a omorât, asfixindu-l cu un sac de gunoi. Fapta femeii a fost descoperită de poliţistul din comună, căruia i s-a părut suspect că femeia, care se apropiase de termenul naşterii, a fost văzută fără burtă şi fără copil.

Ulterior, anchetatorii din Suceava, care au făcut săpături și au ridicat noi probe din curtea femeii, au descoperit resturile a încă doi bebeluși, care fuseseră îngropați imediat după naștere, în 2016 și 2018.

În august, femeia din Poiana Negrii, judeţul Suceava, în gospodăria căreia a fost găsit un bebeluş mort, într-o pungă, iar apoi resturile a încă doi bebeluşi, le-a spus anchetatorilor că mai are trei copii şi că pe cei din urmă nu i-a mai vrut. Surse judiciare declarau atunci că femeia le-a povestit anchetatorilor că mai are trei copii de 6, 8 şi 10 ani şi nu a mai vrut alţii. Din acest motiv a ajuns să îi omoare pe nou-născuţi.
Mai nouă Mai veche