Un tânăr care transporta lemn de lucru fără acte a abandonat mașina și a fugit când a văzut echipajul de Poliție


La 17.09.2019, ora 14.30, în timp ce acționa pe raza comunei Putna, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a observat o autoutilitară care transporta material lemnos și a cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a oprit brusc pe partea dreaptă, a coborât și a fugit în pădurea din apropiere.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, conducătorul auto a fost identificat pe raza comunei Putna, acesta fiind un localnic de 23 de ani.
Totodată, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,07 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.079 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche