Mașină furată de un tânăr care s-a prefăcut că ar vrea să o cumpere


La 13.10.2019, ora 05.05, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată de o femeie de 25 de ani din municipiul Rădăuți, despre faptul că, în seara zilei de 12.10.2019, un bărbat necunoscut i-a sustras autoturismul cu număr de circulație provizoriu fără însă a reține numărul acestuia.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei precedente, victima s-a întâlnit în municipiul Rădăuți cu un bărbat din comuna Ulma interesat să-i cumpere autoturismul și s-a deplasat cu acesta până în satul Nisipitu, unde, suspectul a intrat într-o curte și a revenit, ocazie cu care, profitând de neatenția proprietarei coborâtă din vehicul, s-a urcat la volan și a plecat.

În urma măsurilor operative întreprinse, polițiști au stabilit faptul că, persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat de 24 de ani din comuna Ulma.

Ulterior, în jurul orei 09.00, polițiștii au identificat autoturismul circulând pe drumul forestier Tinosu de pe raza comunei Ulma, însă, conducătorul auto, la vederea autospecialei de poliție a întors brusc și a pornit în trombă, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 4 km pe mai multe drumuri forestiere, autoturismul fiind identificat abandonat și asigurat.

Desfășurând activități specifice de căutare și scotocire, bărbatul de 24 de ani a fost identificat de polițiști ascuns în beciul unui depozit de prelucrare a materialului lemnos din comuna Ulma, asupra acestuia fiind găsită cheia autoturismului aparținând persoanei vătămate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „furt în scop de folosință” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Autoturismul în valoare de circa 2.000 de euro a fost restituit persoanei vătămate.
Mai nouă Mai veche