Polițiștii detașați la Rădăuți din alte județe nu se joacă: Urmărire cu focuri de armă și un tânăr încătușat pentru că nu a oprit la semnal



La 04.10.2019, în jurul orei 15.02, în timp ce acționa sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române pe DN 2H din orașul Vicovu de Sus, un echipaj rutier din cadrul a două inspectorate de poliție detașat în județul Suceava, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, după somațiile legale și executarea unui foc de avertisment în plan vertical, s-a procedat la urmărirea acestuia pe DN 2H, ocazie cu care, pe str. Obcinilor din localitate, bărbatul a pătruns în curtea unui imobil, a coborât și a intrat în locuință. Acesta a fost identificat ulterior de polițiști ca fiind un localnic de 19 ani, ce posedă permis de conducere valabil.

Întrucât a opus rezistenţă, fiind agresiv fizic şi verbal, tânărul a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, unde, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Cu ocazia verificării autoturismului, nu au fost identificate bunuri sau obiecte a căror deţinere este interzisă prin lege.

Pentru nerespectarea semnalelor poliţistului rutier, tânărului i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 zile, iar pentru lipsa poliței de asigurare RCA, i s-a reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului.
Mai nouă Mai veche