Armă de tir sportiv cu aer comprimat, confiscată de polițiști de la un bărbat din Grămești


La data de 17.11.2019, ora 19.00, în baza datelor obținute de polițiști, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți s-a deplasat la imobilul din comuna Grămești aparținând unui bărbat de 51 de ani din comuna Bălcăuți, care a recunoscut faptul că deține la domiciliu o armă de tir sportiv cu aer comprimat.
Cu ocazia audierilor, bărbatul a declarat faptul că a fost plecat la muncă în străinătate circa 25 de ani, timp în care a efectuat activități de pază la o proprietate privată, unde a primit o armă cu aer comprimat pentru a proteja clădirea de dăunători, iar în cursul lunii martie 2019 când a revenit în țară, a adus și arma, pe care nu a folosit-o niciodată, întrucât nu deține muniție, respectiv alice.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de port armă.
Arma de tir sportiv cu aer comprimat a fost ridicată de polițiști pentru continuarea cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche