Amendă de 6.000 de lei și 19,75 metri cubi de bușteni confiscați de polițiștii care au descoperit diferențe între aviz și încărcătură în cazul unui camion oprit în trafic la Dorna Arini


La 28.02.2020, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DJ 174 din comuna Dorna Arini, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat din comuna Coşna, care transporta conform avizului de însoţire, cantitatea de 22,47 m.c. lemn rotund din specia molid.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul materialul lemnos transportat și cel din documente, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 19,75 m.c. material lemnos, ce nu corespundea cu nici unul din elementele înscrise în avizul de însoţire, referitoare la volum, dimensiuni şi număr de piese.
În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale emitente a avizelor de însoțire reprezentată de un bărbat de 47 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc cu amendă în cuantum de 6.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 4.937 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vatra Dornei.
Mai nouă Mai veche