Buletin de presă, 8 martie 2020 - IPJ Suceava

Peste o tonă de deșeuri periculoase confiscată de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – IPJ Suceava

La 07.03.2020, în jurul orei 13.45 o femeie de 47 ani, din municipiul Suceava a sesizat prin SNUAU 112, despre faptul că la o hală de pe str. Cernăuți, din municipiul Suceava se depozitează deșeuri cu risc biologic .
La faţa locului a fost identificată apelanta, care a relatat faptul că în cursul acestei zile a observat o mașina cu inscripții risc biologic, care depozita mai mulți saci cu inscripția ,,Risc biologic”, într-o hală din spatele locuinței de pe str. Cernăuți.
În apropierea depozitului a fost identificată o autoutilitara în care se aflau doi bărbați de 43, respectiv de 63 de ani, iar în autovehicul au fost identificate mai multe colete din carton și tomberoane din material plastic, pentru care a fost prezentat un aviz de însoțire a unor substanțe periculoase și nepericuloase.
Având în vedere faptul că nu au fost prezentate toate documentele prevăzute de cadrul normativ incident privind transportul unor substanțe periculoase, a fost solicitată intervenția lucrătorilor din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, precum și a echipei operative din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Toxice Suceava, care au preluat cercetările în cauză.
A fost identificat administratorul unității ce are ca obiect de activitate colectarea, transportul și eliminarea deșeurilor medicale, stabilindu-se că transportul de deșeuri medicale trebuia să se desfășoare pe traseul Târgu-Mureș - Pașcani – Iași.
Din primele verificări s-a constatat că administratorul nu a respectat traseul stabilit deoarece acesta urma să încarce mai multe deșeuri medicale din incinta unei hale pe care o închiriase pe raza mun. Suceava.
În urma cercetării cercetărilor, nu au fost identificate deșeuri arse, însă a fost găsită cantitatea de 1019.8 kg., despre care reprezentanții Gărzii de Mediu au concluzionat că sunt deșeuri medicale periculoase.
Întreaga cantitate a fost indisponibilizată, urmând ca aceasta să fie eliminată pe cheltuiala reprezentantului societății implicate, în conformitate cu prevederile legale.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii S.A.E.S.P. Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 07.03.2020, ora 08.10, un tânăr de 23 ani, din comuna Slatina, în timp ce conducea autoturismul pe D.J.209A, în afara localității Cornu Luncii, s-a angajat în depășirea unui atelaj hipo, fără număr de înregistrare, condus de un bărbat de 81 ani, localnic, fără a păstra o distanță laterală suficientă față de acesta, acroșându-l.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a căruțașului, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul municipal Fălticeni.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre de sânge la Spitalul municipal Fălticeni.
Conducătorul atelajului hipo nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, recoltându-i-se probe de sânge la Spitalul municipal Fălticeni.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La 07.03.2020, ora 11.30, un bărbat de 47 ani, din municipiul București, în timp ce conducea ansamblul de vehicule înmatriculat în Marea Britanie (cu volan pe dreapta), tractând remorca pe D.N 2, pe raza localității Drăgușeni, s-a angajat în depășirea unui alt autovehicul, deși din sens opus circula regulamentar autoturismul condus de un bărbat de 45 ani, din municipiul Iași, intrând în coliziune frontală cu acesta.
În urma accidentului a rezultat decesul șoferului de 45 de ani și vătămarea corporală gravă a unui pasager de 20 ani, din comuna Ripiceni, județul Botoşani și a unei tinere de 18 ani, din municipiul Iași, care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul municipal Fălticeni.
Șoferul de 47 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre de sânge la Spitalul municipal Fălticeni.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

La 07.03.2020, în jurul orei 11.10, un bărbat de 70 de ani, din localitatea Gura Humorului, în timp ce conducea autoutilitara pe Bulevardul Bucovina, din orașul Gura Humorului, ajuns la intersecția cu str. 9 Mai, a efectuat virajul la stânga fără a acorda prioritate de trecere unui biciclist de 57 ani, localnic, care circula regulamentar.
Din impactul cu bena autoutilitarei biciclistul a căzut pe carosabil, acesta nu a solicitat Ambulanța, dar a dorit să se prezentat la Serviciul de Urgențe Gura Humorului pentru acordare îngrijiri medicale.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a biciclistului, care a fost diagnosticat:„contuzie braț stâng”, iar victima nu a rămas internată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotes, rezultatul fiind de 0,00mg/l alcool pur î]n aerul expirat, fiind recoltată o mostre biologică în vederea stabilirii alcoolemiei
Rezultatul testării în cazul biciclistului a fost fiind 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind recoltată o mostre biologică în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La 08.03.2020, ora 00.14, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier mortal pe raza satului Clit din comuna Arbore.
Din verificările preliminare efectuate, s-a constatat că un tânăr de 29 ani din comuna Marginea, conducea autoturismul pe DN 2E, dinspre comuna Marginea spre orașul Solca, iar când a ajuns pe raza satului Clit, a pierdut controlul volanului, pătrunzând pe contrasens și apoi a intrat într-o stație de autobuz amenajată în afara carosabilului, unde a acroșat un pieton, în persoana unui bărbat de 61 ani, din comuna Arbore, sat Clit. Apoi a lovit gardul împrejmuitor al unui imobil, după care a intrat în șanțul de pe marginea drumului.
În urma impactului a rezultat decesul pietonului, cât și a conducătorului auto, iar pasagerul din autoturism, un tânăr de 21 ani din municipiul Rădăuți, a suferit și el leziuni corporale, fiind preluat și transportat de o ambulanță la Spitalul Municipal Rădăuți și ulterior la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticat cu ,,TCC prin accident rutier,contuzie antebraț drept”.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.


Dosare penale la regimul rutier

La 07.03.2020, ora 23.15, patrula din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe D.C. 55, pe raza localităţii Dealu, comuna Zvoriștea, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 24 ani, cu domiciliul în comuna Șerbăuți, care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
I s-a întocmit dosar penal.

La 07.03.2020, ora 14.00, polițiștii SPR 8 Adâncata, în timp ce se aflau în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier, pe DJ 208 B sat Hănțești, au oprit pentru control mopedul condus de un bărbat de 66 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Întrucât conducătorul mopedului emana halenă alcoolică, s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Postului de Poliție Hănțești, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.29 mg/l alcool pur în aerul expira.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La 07.03.2020, ora 01.10, polițiștii Formațiunii Ordine publică din cadrul Poliției Orașului Siret au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe str. Alexandru cel Bun din direcția com. Mihăileni. jud Botoșani, spre centrul orașului Siret și era condus de către un bărbat de 29 de ani, din comuna Mihăileni. Jud. Botoșani.
Întrucât prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat iar ulterior a fost condus la triajul Spitalului de boli cronici Siret, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 07.03.2020, în jurul orelor 01.20, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, a oprit pentru control pe str. Oborului, din orașul Gura Humorului autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat de 56 ani, din orașul Frasin.
Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 07.03.2020, ora 09.15, polițiștii S.P.R. 8 Adâncata, în timp ce se aflau în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier, pe DJ 291 A sat Dealu, comuna Zvoriștea, au oprit pentru control mopedulcondus de un bărbat de 48 ani, domiciliat în comuna Zamostea, care nu posedă permis de conducere.
I s-a întocmit dosar penal.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 07.03.2020, ora 13.45, desfășurând activități specifice, pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, patrula de siguranță publică din cadrul SPR 3 Marginea, a oprit pentru control un ansamblu auto care circula pe DN 2E din comuna Marginea.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 30 ani, din comuna Brodina, care a prezentat pentru control documentele personale, cât și cele ale autoutilitarei.
S-a constatat că Imbriș Ioan transporta în ansamblul auto material lemnos, respectiv grinzi specia molid, rășinoase, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Având în vedere acestea, ansamblul auto în cauză, a fost condus la punctul de descărcare ,,Atelier Împletituri” Marginea, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos.
Astfel s-a constatat că în ansamblul auto se afla cantitatea totală de 3.42 m.c. material lemnos respectiv grinzi specia molid, rășinoase.
Pentru acest motiv șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, iar cantitatea de 3.42 material lemnos respectiv grinzi specia molid, rășinoase, în valoare de 2458,98 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea. Pentru contravenția săvârșită, actul normativ nu prevede confiscarea mijlocului de transport.
De asemenea conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 870 de lei.

La 07.03.2020, ora 17.30, desfășurând activități specifice pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, echipajul de poliție din cadrul SPR 3 Marginea, a oprit pentru control o autoutilitara care circula pe DN 17A din comuna Sucevița.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 66 ani, din comuna Volovăț, care a prezentat pentru control documentele personale, cât și cele ale autoutilitarei.
S-a constatat că șoferul transporta în autoutilitară material lemnos esenţă foioase, specia fag, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare ,,Atelier Împletituri„ Marginea, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos.
Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 1.62 m.c. lemn de foc, esenţă foioase, specia fag.
Șoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 1.62 m.c lemn de foc, esenţă foioase, specia fag, în valoare de 273.78 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

La 07.03.2020, ora 07.24, patrula de intervenție la evenimente din cadrul SPR 3 Marginea, a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un ansamblu autotransporta o cantitate mai mare de material lemnos față de cantitatea consemnată în avizul de însoțire.
S-a constatat că ansamblul auto era condus de un bărbat de 31 ani, din comuna Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale, cele ansamblului auto, precum și avizul de însoțire emis la data de 07.03.2020.
Existând suspiciuni că volumul de material lemnos, respectiv lemn rotund rășinoase pentru cherestea transportat, înscris în avizul de însoțire secundar, nu corespundea cu volumul de material lemnos transportat, ansamblul a fost condus la punctul de descărcare ”Atelier împletituri Marginea”, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos.
Astfel s-a constatat că în remorcă se afla cantitatea totală de 28,92 m.c. lemn rotund rășinoase, cu un plus de 3,03 mc față de cantitatea înscrisă în aviz.
Comparând aspectele consemnate în avizul de însoțire secundar a materialului lemnos, emis la data de 07.03.2020, cu cel găsit în aplicație se constată că acesta corespunde.
Pentru acest motiv, șoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 3,03 m.c. lemn rotund rășinoase pentru cherestea, în valoare de 881,73 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 870 de lei, la OUG 195/2002 conform prevederilor art. 148, pct 6.
Mai nouă Mai veche