Dorin Goian, izolat la Suceava, în timpul pandemiei de COVID-19:„La noi mori cu zile”



COVID-19 a lovit din plin aproape întreaga lume, iar România este una dintre țările afectate de noul coronavirus. În țara noastră s-au înregistrat până în acest moment 1.292 de cazuri, dintre care 263 numai în ultimele 24 de ore. Cea mai gravă situație este la Suceava.

Acolo se află și fostul internațional, Dorin Goian. Acesta a descris situația și susține că România nu a învățat nimic din ce a pățit Italia.

„Situația este destul de delicată și nici nu a început nebunia. Să vedeți ce o să fie peste două săptămâni. Noi stăm în casă, ne supunem regulilor. Nu e timpul să ne plângem. Trebuie să găsim soluții. Nu mă gândeam că se va ajunge aici. Mi-au zis cei din Italia să nu repetăm greșelile lor.

Credeam că vom învăța cu toții și vom lua măsurile necesare. Ei s-au trezit prea târziu. Din păcate, ca la noi la nimeni, vorba aceea. La noi, în România, mori cu zile. Nu am progresat absolut deloc. Nu ar trebui să-i mai pese nimănui de sport. Important este să trecem cu bine peste acest virus, din punct de vedere medical”, a spus Goian pentru Pro X.

Cătălin Moroșanu acuză medici din Suceva

Suceava se confruntă cu o situație foarte dificilă, după ce 90 de cadre medicale de la Spitalul Clinic Județean au fost infectate cu COVID-19. Cătălin Moroșanu (35 de ani) și-a exprimat opinia în legătură cu problemele apărute acolo, printr-o postare pe Facebook.

„Situația de la Spitalul Județean Suceava a fost creată de medici! Mulți dintre ei au cabinete particulare și au tratat pacienți care aveau coronavirus! Apoi au venit la Spitalul Județean și au infectat pe toți colegii de muncă! Spitalul luase toate măsurile de protecție, dar medicii sunt principalii vinovați! Colac peste pupăză, majoritatea medicilor și-au luat concediu medical și au tratament preferențial față de oamenii de rând! Sunt pacienți care stau câte 30 la o singura toaletă!

Au dat bir cu fugiții și au lăsat Spitalul fără personal medical, situația este foarte gravă! Să nu-i mai considerăm eroi pe niște oameni care nici măcar nu au mustrări de conștiință, singurii care au mai rămas sunt infirmierii, asistenții medicali și o parte din personalul medical.

Suceava trebuie închisă! Cine îi aprovizionează pe cei din carantină la domiciliu? Vă spun eu: NIMENI! Băieții din înalta societate stau singuri în rezerve, iar românul de rând stă înghesuit în paturi claie peste grămadă! Cazurile sunt mult mai multe decât spune media, dar domnul fost ministru Costache s-a gândit să testeze prima data Bucureștiul! Stați în casă dragi români, nu e de joacă! Dacă guvernul nu cumpără testere pentru toată populația, riscăm să murim pe capete! O să revin cu noi informații”, a scris Moroșanu pe contul său de Facebook.

Mai nouă Mai veche