O infirmieră a murit la Spitalul Rădăuți după ce a căzut pe scări în timp ce ducea gunoiul și s-a lovit grav la cap


Luni, 9 martie, la ora 20.55, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată telefonic de către Spitalul municipal Rădăuți, cu privire la faptul că o infirmieră a căzut pe scări și a suferit leziuni grave.

Din cercetări s-a stabilit că Raveica Suhaniuc, de 58 de ani, din Rădăuți, angajată a Spitalului municipal Rădăuți începând cu anul 2004, în funcția de infirmieră, se afla la data de 9 martie 2020, în intervalul orar 19.00 – 07.00, în timpul serviciului, ca urmare a planificării lunare.

În jurul orelor 20.20, Raveica Suhaniuc s-a deplasat în curtea din spatele spitalului, spre spațiul amenajat special pentru depozitarea deșeurilor periculoase, iar în momentul în care a ajuns în dreptul căii de acces către subsolul spitalului a căzut de la o diferență de nivel de 2,20 metri, pe o suprafață plană, din beton.

Momentul în care victima a căzut a fost observat de către personalul de pază, care a alertat cadrele medicale aflate în serviciu, victima fiind transportată imediat în camera de primiri urgențe, cu diagnosticul „TCC deschis cu pierdere de substanță, contuzie cerebrală, dilacerare cerebrală, stop cardiorespirator”.

Asupra victimei au fost efectuate manevre de resuscitare, fără rezultat, fiind constatat decesul la orele 21.18.
În cauză, au fost încunoștiințați despre eveniment și reprezentanții ITM Suceava.

De asemenea, evenimentul a fost raportat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

A fost anunțat CML Rădăuți în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche