Un șofer beat care a făcut circ și a amenințat polițiștii, reținut în arestul IPJ Suceava


Duminică, 8 martie, în jurul orei 01.00, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice pe raza orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe str. Mihail Kogălniceanu autoturismul marca Hyundai, condus de Andrei F., de 34 ani, localnic.

Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În momentul testării acesta a devenit recalcitrant şi agresiv verbal la adresa agenţilor de poliţie, proferând expresii jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă la adresa acestora şi a familiilor lor, pe un ton extrem de ridicat, tulburând ordinea şi liniştea publică, determinând mai mulţi locuitori ai imobilelor învecinate să iasă la geamuri, indignaţi de atitudinea persoanei în cauză, solicitând luarea de măsuri legale pentru ca acesta să înceteze cu un astfel de comportament.

La Spitalul orăşenesc Gura Humorului a continuat cu acelaşi comportament şi la adresa personalului medical.

Față de acesta s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, începând cu 08.03.2020 ora 04.45 pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „ameninţare” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, cel în cauză fiind condus şi introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche