VIDEO Soția bărbatului cu coronavirus din Cernăuți, internată în spital din cauza protestelor vecinilor



Soția ucraineanului din Cernăuți care a fost infectat cu COVID-19 a fost spitalizată, cu toate că femeia este sănătoasă. Medicii au fost nevoiți să recurgă la această decizie din cauza protestelor vecinilor de bloc ai femeii, scrie Hromadske.

Cu toate acestea, medicii susțin că pentru spitalizarea femeii nu există motive medicale, ci, mai degrabă, sociale.

„Am venit și am luat-o. Femeia este nervoasă și obosită. A fost de acord să meargă cu noi. Au preluat-o medicii de la ambulanță. Subliniez, pentru asta nu există niciun motiv medical. Nu prezintă pericol. Nici pentru dezinfecție nu au fost motive. S-a dispus dezinfectarea scării blocului, pentru că oamenii strigau”, a declarat Maria Polișuk, adjuncta responsabilului pentru sănătate a regiunii Cernăuți.

Amintim că în data de 3 martie în Ucraina a fost înregistrat, oficial, primul caz de infectare cu coronavirus de tip nou. Este vorba despre un bărbat din Cernăuți, care împreună cu soția, s-a întors din Italia. Bărbatul a fost spitalizat cu simptome de gripă, iar testele de laborator au demonstrat că acesta suferă de COVID-19. Soția sa este sănătoasă și a fost izolată la domiciliu.






Mai nouă Mai veche