Orașul de graniță Siret se închide printr-o hotărâre a Comitetului Local pentru Situații de Urgență



Orașul Siret se închide, potrivit spuselor primarului acestuia, Adrian Popoiu, care a declarat că din aprilie, cetățenii orașului Siret vor fi limitați în deplasarea în afara localității, precum va fi restricționat și accesul altor cetățeni din afara orașului spre Siret.

„Ieri a fost aprobată Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Siret care cuprinde măsuri pentru limitarea deplasării cetățenilor orașului Siret în afara localității, precum și intrarea în oraș a cetățenilor din afara orașului”, a declarat primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui document publicat de Adrian Popoiu, locuitorilor din Siret li se interzice deplasarea, pentru cumpărături, în afara orașului. De asemenea, cetățenilor din afara orașului le este interzis să pătrundă, pentru cumpărături, pe raza orașului Siret.

„Nu este o autoizolare a orașului, ci o limitare semnificativă a deplasărilor”, a precizat primarul Adrian Popoiu.

Cei ce vor putea să se deplaseze în afara orașului Siret și către interiorul acestuia sunt persoanele care lucrează (indiferent de domeniul de activitate) în afara Siretului sau în orașul Siret. De asemenea, va fi permis transportul de marfă, din afara Siretului în interiorul orașului și din Siret către alte localități, a materiilor prime și resurselor necesare activităților economice, precum va fi permisă și aprovizionarea populației.

Siret este al doilea oraș din județul Suceava care se închide pentru a putea preveni răspândirea coronavirusului, după ce orașul Gura Humorului a fost și el izolat începând cu 1 aprilie.

Conform raportării Institutului Național de Sănătate Publică, până în acest moment, Suceava este orașul cu cel mai mare număr de bolnavi de coronavirus, respectiv 866 din cei peste 3000 de bolnavi din țară.

Mai nouă Mai veche