Președintele AJF Suceava: ”E carantină, suferim aici, dar asta nu ne va aduce vreo mutație genetică”

Suceava este cea mai afectată zonă din România de pandemia de COVID-19. Orașul este în carantină, iar mulți sportivi au rămas blocați acolo. Președintele AJF Suceava a descris situația într-un interviu acordat FRF.



Ciprian Anton consideră că lumea nu a fost pregătită pentru așa ceva, dar este încrezător că lucrurile se vor rezolva, iar această pandemie ”nu va aduce vreo mutație genetică”.

Interviul acordat pentru FRF de Ciprian Anton, președinte AFJ Suceava

- Domnule Anton, cum e viața acum în Suceava?

- Situația este bună atât timp cât facem ceea ce spun autoritățile și anume să stăm în casă. Cred că este important să conștientizăm că un comportament neadecvat poate avea urmări chiar și mai grave, nu doar pentru noi, ci și pentru cei mai apropiați membri ai familiei. E clar că la început lumea nu a fost pregătită pentru așa ceva, nicăieri pe mapamond, dar cred că acum a realizat problema serioasă cu care ne confruntă și de acum încolo lucrurile vor merge spre mai bine.

- Cum se percep efectele intrării în carantină?

- Sunt foarte multe persoane care veneau în Suceava și acum nu o mai pot face. Mai dificil este pentru cei care nu mai pot intra în oraș, decât pentru cei care stau în carantină.

- Fotbalul sucevean în ce situație se află acum?

- La nivelul județului sunt suspendate toate competițiile și cred că așa vor rămâne până în luna iulie. Deja lucrez pentru programul ediției 2020-2021, care ar putea începe peste vreo 4 luni. Alături de colegii mei, căutăm o soluție să încheiem competițiile și mă refer aici în special la Liga 4. Împreună cu membrii afiliați vom lua cea mai înțeleaptă decizie cu privire la acest lucru, dar în mod sigur că va fi o perioadă dificilă pentru fotbalul amator.

- Cum vă petreceți timpul acasă?

- Încerc să mă adaptez în fiecare zi. Nu pot spune că știu azi ce voi face mâine. O să fiu însă sincer, e un avantaj pentru mine că stau la curte și am posibilitatea să ies în grădină. M-am reprofilat. Plantez pomi, îi tund pe cei mai vechi. Activitate se găsește, nu e problemă. Cel mai important lucru pentru mine este că sunt împreună cu familia și îmi petrec timpul cu ei.

- Cum vedeți evoluția, când credeți că s-ar putea încheia acest coșmar?

- Acest lucru îl pot spune doar specialiștii, însă nu e o certitudine. Am văzut diferite păreri, e clar că nu se știe cu exactitate nimic. Important este să dăm dovadă de disciplină și unitate. Știința a ajuns la un nivel înalt, iar eu cred că ziua în care vom învinge virusul nu este departe.

-Un mesaj de încurajare pentru suceveni, în special, și pentru români, în general?

- Vreau să vă spun că pentru noi, cei din această zonă, Bucovina-Suceava, această carantină nu ne va aduce nicio mutație genetică. Vă asigur că nu ne vom schimba și vom rămâne aceiași oameni de nădejde, așa cum ne știe toată lumea. Pentru sucevenii mei, pentru toți românii și pentru toată familia fotbalului românesc, mesajul este: “Uniți vom învinge!”.

Mai nouă Mai veche