Tânăr fără permis prins la plimbare cu un ATV neînmatriculat, anchetat penal de polițiști. În plus, a fost amendat cu patru mii de lei pentru că a încălcat prevederile Ordonanței Militare nr. 3


Sâmbătă, 4 aprilie, la ora 20.00, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, pe DN 17, pe raza comunei Pojorâta, pe sensul de deplasare municipiul Câmpulung Moldovenesc către municipiul Vatra Dornei, au observat că pe sensul opus se deplasează un autovehicul tip ATV, condus de către o persoană de sex bărbătesc, care nu purta cască, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia.

Bărbatul în cauză a observat semnalele luminoase puse în funcțiune motiv pentru care a început să fugă prin curtea SC Foril SRL după care a abandonat autovehiculul și a luat-o la fugă spre domiciliu.

Membrii echipajului de poliție au continuat urmărirea acestuia pedestru, iar după executarea somațiilor legale, persoana în cauză s-a oprit fiind imobilizat.

Acesta a fost identificat în persoana lui Constantin S., de 32 ani, din Pojorâta, și fiind întrebat a relatat verbal că se întorcea de la o gospodărie unde îngrijește mai multe animale.

În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere, iar vehiculului condus provine din Marea Britanie, are capacitatea cilindrică de 124 cm3 și nu a fost niciodată înregistrat sau înmatriculat în România.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 4.000 lei.
Mai nouă Mai veche