Fotograful Cătălin Urdoi s-a retras dintr-o expoziție sponsorizată de Holzindustrie Schweighofer: „Bucovina nu e de vânzare”

Fotograful Cătălin Urdoi a anunțat, marți, că se retrage din expoziția organizată de Bucovina FOTOgenică cu ocazia celebrării Centenarului Unirii Bucovinei cu Regatul Român după ce a aflat că unul dintre sponsorii evenimentului este compania austriacă Holzindustrie Schweighofer.

„Frumos și lăudabil proiectul colegilor de la Bucovina FOTOgenică prin care au reușit să strângă sub aceeasi umbrelă, în an centenar 100 de fotografi alături de 100 de ipostaze inedite din Bucovina, în ideea unei expoziții fotografice de ziua Bucovinei, și chiar îi felicit. Am fost și eu invitat, participând cu o lucrare, asta până când am văzut că unul din sponsorii acestui eveniment este Holzindustrie Schweighofer, moment în care, azi de dimineață am anunțat organizatorii că îmi RETRAG lucrarea din proiect, renunțând implicit la participarea în expoziție!
În an centenar, Bucovina mea nu e de vânzare!!!”

Cătălin Urdoi

„Cătălin, trebuia să participi cu o fotografie cu pădurile defrișate, sincer așa aș fi făcut în locul tău!”, i-a transmis un utilizator pe Facebook.

Mai nouă Mai veche