VIDEO Agresorii lui Daniel Bodnar au fost reținuți în arestul IPJ Suceava



Gheorghe Marin Rîpanu și Samuel Ion Băcilă, cei doi agresori care l-au atacat, sâmbătă seară, pe activistul de mediu Daniel Bodnar, au fost reținuți în arestul IPJ Suceava, duminică seară, pentru 24 de ore. 

Incidentul a avut loc la Marginea, în fața Atelierului de Împletituri al Direcției Silvice Suceava, după ce poliția a fost sesizată despre un transport suspect de bușteni. Daniel Bodnar și Iulian Ureche intenționau să asiste la inventarierea materialului lemnos.

Agresiunea s-a petrecut de față cu polițiștii care au fost la rândul lor îmbrânciți de atacatori.

Activiștii de mediu au fost atacați de mai multe persoane din Voievodeasa, Sucevița. Doi dintre agresori l-au lovit pe Daniel Bodnar, după care au aruncat cu pietre în mașina lui, provocându-i distrugeri.



Gheorghe Marin Rîpanu și Samuel Ion Băcilă au fost reținuți în arestul IPJ Suceava. Cei doi sunt cercetați penal pentru lovire, amenințare și distrugere.

După inventarierea transportului, polițiștii au constatat mai multe nereguli privind cantitatea totală și numărul de piese trecute în avizul de însoțire, aplicând o amendă de 5.000 de lei.

Inspectorii ISCTR Suceava au aplicat o amendă de 2.800 de lei șoferului, pentru depășirea lungimii încărcăturii, și o amendă de 6.000 de lei pentru refuzul cântarului.


Mai nouă Mai veche