Autoritățile nu găsesc plasmă pentru o asistentă medicală aflată în stare foarte gravă la Spitalul Județean Suceava. Fiica femeii, apel disperat: „Ajutați-mă să o am alături pe mămica mea!”


O asistentă medicală de la Spitalul municipal Rădăuți este internată în stare foarte gravă la Spitalul Județean Suceava. Mariana Rodica Petrariu, în vârstă de 52 de ani, este la Terapie Intensivă, intubată. 

După ce nu a primit niciun răspuns din partea autorităților, fiica femeii a făcut un apel disperat pe Facebook.

„Cu toții o cunoașteți pe mama mea.. Un OM luptător, iubitor de oameni. O asistentă medicală exemplară, o mamă ideală și o soție dedicată. O familistă convinsă, o persoană care sărea în ajutor mereu. Un om minunat.
Acesta este un strigăt de ajutor.. din partea unei fiice de 24 de ani pentru mama ei! Mama mea este internată la terapie Intensivă în Spitalul Sf Ioan cel Nou din Suceava cu diagnostic COVID pozitiv. A fost intubată astăzi.
Vă rog cei care puteți să ne ajutați să donați PLASMĂ, pentru PETRARIU MARIANA-RODICA, grupa de sânge A2, Rh pozitiv.
Ajutați-mă să o am alături pe mămica mea. Va rog! Distribuiți mesajul la cât mai multă lume”, a scris pe Facebook fiica asistentei medicale.

Contactat telefonic, managerul Spitalului municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a declarat că eforturile pe care le-a făcut pentru a o ajuta pe angajata unității medicale nu au avut până acum niciun rezultat.

„De la Centrul de Transfuzii n-am primit niciun răspuns. Am cerut ajutorul managerilor spitalelor din țară pe un grup de WhatsApp pe care suntem toți. I-am trimis ministrului Sănătății mesaje și prin SMS, și pe WhatsApp, dar nu mi-a răspuns. L-am sunat la prima oră pe prefect. Nu știu ce să mai fac”, ne-a spus Traian Andronachi, managerul Spitalului municipal Rădăuți.

Soluția a fost găsită marți după-amiază:

Mesajul fiicei asistentei medicale:
Cu toții o cunoașteți pe mama mea.. Un OM luptător, iubitor de oameni. O asistentă medicală exemplară, o mamă ideală și...
Posted by Mihaela Ramona on Tuesday, September 8, 2020

1 Comentarii

  1. ...daca si cadrele medicale cer disperate, plasma.....de ce nu recoltati in spitalul lui Flutur.....pe el l-ati salvat ,pe restul....la mila pnl-istilor....dar ,ceilalti ce fac....?...mor ,ca niste caini ca nu se vrea sa se strice afacerile pnl-istilor....nenorocitii de politicieni sant salvati ,ca si doctorimea....pt restul ...dzeu sa ne apere....!

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche