Fotbalist belgian de la FC Botoșani, prins cu substanțe suspecte pe Aeroportul Suceava

Maecky Ngombo (26 de ani), atacantul belgian al celor de la FC Botoşani, a fost găsit cu un grinder metalic în bagaj, în aeroportul din Suceava, la controlul cu raze X, la plecarea în cantonamentul din Austria.

Maecky Ngombo a fost transferat de FC Botoşani în această vară. La plecarea în primul cantonament alături de formaţia pregătită de Marius Croitoru, atacantul belgian a atras atenţia autorităţilor. 

În bagajul de mână al lui Ngombo ar fi fost descoperit un „grinder metalic cu urme de substanţă vegetală verde”, conform declaraţiei oferite de Florin Bădilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, pentru ziare.com,

„În data 29-06-2021, în postul de poliţie de frontieră Suceava, la ieşirea din ţară, în cursa spre direcţia Memmingen (Germania), în bagajul de mână al unui cetăţean belgian a fost descoperit un grinder metalic în interiorul căruia erau urme de substanţă vegetală tocată de culoare verde. Persoana şi-a continuat călătoria. Cazul a fost preluat de organele de poliţie competente”, a declarat Florin Bădilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

FC Botoşani: „Nu s-a pronunţat cuvântul droguri!”

Cătălin Anton, preşedintele celor de la FC Botoşani, are încredere în fotbalistul său, până la proba contrarie.

„Haideţi să fim serioşi. De la o substanţă verde până la droguri este mult. Poliţia de Frontieră a făcut o constatare, dar nu s-a pronunţat cuvântul droguri. Am vorbit cu el şi cu agentul jucătorului. Este vorba despre ceva plante naturale, muguri, nicidecum despre droguri. Oricum vom face un test antidrog când ne întoarcem în ţară. Dacă se va demonstra că este aşa, îi putem desface contractul, conform ROAF. Până atunci nu putem incrimina un jucător şi mergem pe buna lui credinţă. Cine spune că este vorba despre droguri, când nu e nimic concret, este în eroare”, a spus Cătălin Anton, preşedintele lui FC Botoşani, pentru Gazeta Sporturilor.

Maecky Ngombo este în acest moment în cantonament cu FC Botoşani. Atacantul belgian este accidentat şi se antrenează separat de restul lotului.

Grinderul este un dispozitiv metalic ce poate fi folosit pentru măcinatul, tocarea sau tăierea plantelor şi tutunului. În cele mai multe cazuri este folosit pentru măcinarea canabisului.

Maecky Ngombo are o partidă jucată la naţionala de tineret a Belgiei, iar cluburile sale precedente au fost CR Belouizdad (Algeria), Go Ahead Eagles (Olanda), Ascoli şi Bari (Italia), Roda Kerkrade (Olanda), Fortuna Dusseldorf (Germania).
Mai nouă Mai veche