Buletin de presă, 21 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 21 februarie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La 19.02.2016, ora 18.46, în timp ce conducea un atelaj hipo pe DC Todireşti, ajungând la intersecţia cu DJ 178A, un localnic de 23 de ani, nu s-a asigurat, fiind acroşat de autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 45 de ani, din oraşul Cajvana.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului atelajului hipo și a unui tânăr de 23 de ani, din municipiul Rădăuţi, pasager în atelaj.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul atelajului hipo a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 19.02.2016, ora 22.55, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208A, în interiorul localităţii Bosanci, un localnic de 40 de ani, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune frontală cu un cap de pod.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.
Acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 21.02.a.c., în jurul orei 02.45, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208, pe raza comunei Hârtop, la intersecția cu DJ 208C, într-o curbă la stânga, în condiții de ceață densă, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Fălticeni, nu a adaptat viteza, a derapat și a intrat în șanțul din partea dreaptă, unde l-a surprins și accidentat pe un tânăr de 18 ani, din comuna Cornu Luncii, aflat lângă autoturismul staţionat la volanul căruia sea afla un tânăr de 19 ani din comuna Cornu Luncii.
Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 19.02.2016, ora 06.50, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, a fost sesizată despre faptul că, pe DJ 155A, pe raza comunei Râșca, a avut loc o tamponare.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un autoturism intrat într-un copac și în apropiere doi bărbați, unul de 45 de ani şi celălalt de 41 de ani, ambii din comuna Râșca.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a lipsei de experiență, bărbatul de 45 de ani, ce nu posedă permis de conducere, a condus autoturismul fiului său, plecat în străinătate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și s-a lovit de copac.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 19.02.2016, ora 08.00, un echipaj din cadrul Postului de poliție Pîrteștii de Jos, a oprit pentru control pe DC 24A, pe raza localității, mopedul condus de un localnic de 27 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 20.02.a.c., în jurul orei 15.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a fost sesizat despre faptul că, pe raza localității s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în jurul orei 15.15, în timp ce conducea autoturismul pe strada Putnei din localitate, în apropiere intersecției cu strada Valea Seacă, un tânăr de 18 ani, din localitate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens și s-a izbit într-un copac de pe marginea drumului, fără a rezulta victime.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, numerele de înmatriculare provizorii eliberate de autoritățile din străinătate erau valabile până la data de 16.01.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 20.02.2016, în jurul orei 17.26, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin ,,S.N.U.A.U. 112’’, despre faptul că, pe strada Mărăşti din localitate s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mărăşti din localitate, ajungând la intersecţia cu strada Mihai Eminescu, din cauza neadaptării vitezei, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Suceava, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a acroșat două autoturisme parcate pe partea dreapta a drumului.
În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea celor trei autoturisme.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 20.02.a.c., în jurul orei 19.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Dornelor din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 44 de ani, din comuna Șaru Dornei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Faptă de furt cercetată de poliţişti

* La 19.02.2016, ora 10.00, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată de o femeie de 62 de ani, din localitate, despre faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuinţă.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 18/19.02.2016, folosindu-se de o scară din curte, persoane necunoscute au pătruns în podul locuinţei prevăzut cu balcon și au sustras articole de îmbrăcăminte și încălțăminte vechi, fără valaore.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.
Poliţişstii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru asigurarea locuinţelor. Nu lăsaţi la îndemâna infractorilor unelte sau ustensile care le pot facilita activitatea infracţională.
Mai nouă Mai veche